_SNUG HOUSE NW1   London, United Kingdom Private Residence | 175 sq m Completed 2019  We completed the comprehensive refurbishment of a Grade II listed, four-storey Victorian house in Primrose Hill, London NW1. The project includes the transformation of the existing reception, kitchen and family areas at lower ground and ground floor levels to create a light-filled, contemporary open family space. Upper levels were restored to reinstate many of the dwelling’s original heritage features.  At lower ground level, the rear of the building has been extended into a new external terrace, which steps outwards towards the existing rear garden. An elongated walk-on-glass rooflight tops the rear extension, filling the space below with natural light. The extension also reinstates an existing balcony at ground level and opens views into the garden through a bespoke bi-fold door below.  Internally, hung from a sculptural steel balustrade, an open-thread suspended staircase visually connects the new kitchen and the ‘snug’ – a secluded reading space, open to the rear garden through a large picture-frame window. The interiors were designed to emphasise views out to the garden, and were finished with a limited palette of natural materials, including Carrara marble, Pietra Laro floor slabs and European pale oak joinery.  ©Francesco Russo
vignette.jpg
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
Section v1 original.jpg
Section v1 proposed.jpg
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
 ©Francesco Russo
4.jpg
3.jpg
2018_0208_CC_Plans_.jpg
2.jpg
cover.jpg
prev / next