_RICHARD JAMES - SAVILE ROW   London, UK Flagship Store | 300 sq m Completed – 2014   In collaboration with Andy Martin  This collaborative project for Richard James, renowned Savile Row tailor, delivers a new brand aesthetic, replicable in the group’s stores internationally. The design is based on a division of the unit into a main display area open to five shop front windows and a more private area where classic collections and changing rooms are located. The simplicity of the concept is articulated through a system of seamless floor and ceiling and the use of a dividing screen formed by laminated panels finished with a special dichroic film. Display elements and loose furniture were carefully fabricated and distributed across the store to reflect simplicity, ‘craft’ and a contemporary aesthetic approach. All elements were designed and made bespoke for this flagship store.
topview01- sm.jpg
main entrance01 - sm.jpg
front area01 - sm.jpg
back area01 - sm.jpg
prev / next