_SW4 Residential Complex
       
     
  In collaboration with DP9  This scheme was designed for 130 luxury residential units at the fringes of a large Common in South London, offering a wide range of unit types with the availability of health support services. The proposed concept seeks to maximise the use of the site’s footprint through 6 Blocks zig-zagging along its depth whilst respecting broad easements along its side boundaries. This staggered arrangement of the blocks also forms pockets of amenity space which break the mass of the development organising smaller blocks around them. By stepping down in height, the proposed massing resolves existing urban issues of scale, alignment and permeability in planning terms. The pockets squares form buffer spaces distancing all blocks from surrounding buildings. At ground level, the landscaped open-air amenities organise treatment facilities, retail and F&B units around them – publicly accessible from the main street. Access toward an anchor high street retailer from the back of the site could be brought forward to increase the site’s permeability.
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_18.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_09.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_10.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_11.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_12.jpg
       
     
Binder1_Page_1.jpg
       
     
Binder1_Page_2.jpg
       
     
Binder1_Page_3.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams 17.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams 16.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_01.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams 2.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_03.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_04.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_05.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_06.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_08.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_07.jpg
       
     
2015_0428_NL_GroundFloorPlan_with context.jpg
       
     
2015_0527_NL_FirstFloorPlan with context.jpg
       
     
2015_0427_NL_view4_MO.jpg
       
     
2015_0501_NL_view1_MO.jpg
       
     
_SW4 Residential Complex
       
     
_SW4 Residential Complex

London, UK
Residential led Mixed-Use | 11,350 sq m
Feasibility Study 2015

  In collaboration with DP9  This scheme was designed for 130 luxury residential units at the fringes of a large Common in South London, offering a wide range of unit types with the availability of health support services. The proposed concept seeks to maximise the use of the site’s footprint through 6 Blocks zig-zagging along its depth whilst respecting broad easements along its side boundaries. This staggered arrangement of the blocks also forms pockets of amenity space which break the mass of the development organising smaller blocks around them. By stepping down in height, the proposed massing resolves existing urban issues of scale, alignment and permeability in planning terms. The pockets squares form buffer spaces distancing all blocks from surrounding buildings. At ground level, the landscaped open-air amenities organise treatment facilities, retail and F&B units around them – publicly accessible from the main street. Access toward an anchor high street retailer from the back of the site could be brought forward to increase the site’s permeability.
       
     

In collaboration with DP9
This scheme was designed for 130 luxury residential units at the fringes of a large Common in South London, offering a wide range of unit types with the availability of health support services. The proposed concept seeks to maximise the use of the site’s footprint through 6 Blocks zig-zagging along its depth whilst respecting broad easements along its side boundaries. This staggered arrangement of the blocks also forms pockets of amenity space which break the mass of the development organising smaller blocks around them. By stepping down in height, the proposed massing resolves existing urban issues of scale, alignment and permeability in planning terms. The pockets squares form buffer spaces distancing all blocks from surrounding buildings. At ground level, the landscaped open-air amenities organise treatment facilities, retail and F&B units around them – publicly accessible from the main street. Access toward an anchor high street retailer from the back of the site could be brought forward to increase the site’s permeability.

2015_0501_NL_Diagrams_Page_18.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_09.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_10.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_11.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_12.jpg
       
     
Binder1_Page_1.jpg
       
     
Binder1_Page_2.jpg
       
     
Binder1_Page_3.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams 17.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams 16.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_01.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams 2.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_03.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_04.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_05.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_06.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_08.jpg
       
     
2015_0501_NL_Diagrams_Page_07.jpg
       
     
2015_0428_NL_GroundFloorPlan_with context.jpg
       
     
2015_0527_NL_FirstFloorPlan with context.jpg
       
     
2015_0427_NL_view4_MO.jpg
       
     
2015_0501_NL_view1_MO.jpg